Hlavní obsah

Nahá ramena připravila malajskou poslankyni o funkci

Právo, Novinky, BBC, nek, aš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KUALA LUMPUR

Opoziční malajská poslankyně Elizabeth Wongová (37) složila svůj mandát poté, co začala na veřejnosti kolovat fotografie, na níž je zachycena ve spánku s obnaženými rameny. Snímek byl pořízen bez jejího vědomí a nyní se objevil v mobilních telefonech jako MMS.

Článek

"Nic špatného jsem neudělala, neporušila jsem žádný zákon,“ ujišťovala se slzami v očích na tiskové konferenci Wongová, která byla známá tím, že se v muslimské Malajsii zasazovala za práva menšin. Zveřejnění fotografie považuje za součást diskreditační kampaně namíření proti Straně lidové spravedlnosti, a proto se raději rozhodla k rezignaci, aby ji nepoškodila.

Podle místních médií snímek pořídil bývalý přítel poslankyně v jejím domě, aniž by o tom věděla. Wongová, která je stále svobodná, novinářům současně řekla, že se za svůj zevnějšek jako žena vůbec nestydí.

:. Elizabeth Wongová skládá mandát.foto: Reuters

Radikální muslimy pobouřilo, že ji jako svobodnou mohl v ložnici navštívit muž, i zpráva, že ji vyfotil bývalý přítel, která je však nepotvrzenou spekulací. "Je svobodná. Jak mohla dovolit muži, aby vstoupil do jejího pokoje, když není vdaná? Co je to za druh vztahu?“ hřímal Mohamad Khir Toyo z Národní fronty.

Ve skutečnosti ale záběry neukazovaly nahou Wongovou, vidět byl jen její obličej a obnažená ramena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám