Hlavní obsah

Na výletní lodi v Jokohamě se koronavirus nezadržitelně šíří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nákaza koronavirem Covid-19 se šíří mezi pasažéry výletní lodi Diamond Princess, která kotví v japonské Jokohamě. Nově byla nákaza potvrzena u dalších 44 cestujících, napsala agentura DPA. Celkem je tedy na plavidle infikováno 218 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výletní loď u Japonska v karanténěVideo: Reuters

 
Článek

Loď je v karanténě do 19. února a nikdo ji nesmí opustit. Japonsko nyní oznámilo, že umožní lidem starším 80 let a těm, kteří mají chronické potíže, vystoupit dříve než v uvedené datum. Plavidlo budou moci opustit zřejmě již v pátek, pokud se u nich infekce neprokáže.

Na obří výletní lodi u Japonska potvrdili koronavirus, lidé nesmějí na břeh

Svět

Japonské úřady počátkem února rozhodly držet 14 dní v karanténě všech 1045 členů posádky a 2666 cestujících, kteří na lodi trávili luxusní dovolenou ve východní Asii. Podezření, že se nemoc na Diamond Princess šíří, pojaly úřady poté, co Hongkong potvrdil koronavirus u člověka, který na lodi pobýval.

Foto: Kim Kyung Hoon, Reuters

Zdravotníci v ochranném oděvu v Jokohamě odcházejí od lodě Diamond Princess

V Kambodži mezitím zakotvila výletní loď Westerdam, která vyplula 1. února z Hongkongu a která dosud marně hledala zemi, jež by ji přijala. Na palubě je 802 členů posádky a 1455 pasažérů převážně ze Spojených států, Kanady a Británie.

Čína hlásí dramatický nárůst nově nakažených

Svět

U nikoho z nich nákaza zatím potvrzená není. Plavidlo spustilo kotvu asi kilometr od přístavu ve městě Sihanoukville. Na palubu nyní vstoupí zdravotnický tým, který přítomné zkontroluje a rozhodne, jak s vyloděním postupovat.

Foto: Eugene Hoshiko, ČTK/AP

Výletní loď Diamond Princess v Jokohamě

Reklama

Výběr článků

Načítám