Hlavní obsah

Na letišti v Pekingu explodovala podomácku vyrobená bomba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na letišti v Pekingu explodovala po domácku vyrobená výbušnina. Podle místních sdělovacích prostředků ji k východu od mezinárodních příletů v terminálu č. 3 přivezl a odpálil muž na invalidním vozíku. Při explozi byl zraněn jen on sám, k žádným obětem na životech ani ke zrušení letů nedošlo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na letišti v Pekingu explodovala bombaVideo: Reuters

 
Článek

Možným motivem  mohl být dřívější konflikt vozíčkáře s policií vedoucí k jeho tělesnému postižení.

Čínská státní televize CCTV upřesnila, že mužem zraněným při výbuchu byl 34letý Ťi Čung-sing z provincie Šan-tung. Výbušné zařízení napěchoval střelným prachem z petard. Jak vážný je mužův stav, zprávy neupřesnily.

Foto: ČTK/AP

Zdravotníci a policisté na pekingském letišti po výbuchu v terminálové hale č. 3

Podle agentury DPA koluje ohledně jeho motivu řada spekulací. Některá média poukazují na blog pod jménem pachatele, podle kterého byla exploze protestem kvůli špatnému zacházení ze strany policie. Blog naznačuje, že pachatel se dostal na kolečkové křeslo poté, co byl v roce 2005 zbit policisty. Pachatel v té době údajně bez povolení nabízel taxikářské služby. Blog byl krátce po incidentu zablokován.

Reklama

Výběr článků

Načítám