Hlavní obsah

Na konvoj NATO v Kábulu zaútočil sebevražedný atentátník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Nejméně osm lidí zemřelo a dalších 28 bylo zraněno při středečním bombovém útoku v afghánské metropoli Kábulu. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na místní lékaře. Útok, k němuž došlo poblíž americké ambasády, byl podle Reuters veden proti konvoji obrněných vozidel mise NATO. K útoku se přihlásila teroristická organizace Islámský stát.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na konvoj NATO v Kábulu zaútočil sebevražedný atentátníkVideo: Reuters

 
Článek

Afghánské ministerstvo vnitra uvedlo, že útok spáchal sebevražedný atentátník v automobilu kolem 08:00 místního času během ranní dopravní špičky. Výbuch zasáhl řadu civilních aut v okolí.

Islámský stát přijal odpovědnost za útok prostřednictvím své propagandistické agentury Amak. Odnož Islámského státu získala v Afghánistánu v posledních letech na síle. Stejně jako podstatně větší islamistické hnutí Tálibán bojuje také Islámský stát proti prozápadní vládě v Kábulu a jejím spojencům z řad NATO, zároveň tyto dvě skupiny často svádějí boje i mezi sebou. [celá zpráva]

Zahraniční vojáci ukončili bojovou misi v Afghánistánu v roce 2014, působí ale nadále v zemi především jako poradci. Spojené státy mají v Afghánistánu více než 8000 vojáků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám