Hlavní obsah

Muž v Melbourne najel s autem úmyslně do lidí, tři zabil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Melbourne
Aktualizováno

Malé dítě a dva dospělí lidé zemřeli v centru Melbourne poté, co tam v pátek po poledni řidič s autem úmyslně najel do davu lidí. Dalších 29 lidí bylo zraněno. Policie vyloučila, že by šlo o terorismus, podle ní incident souvisí s předchozím násilným činem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž v autě najel v Melbourne do davu lidíVideo: Reuters

 
Článek

Dítě bylo v kočárku a vozidlo ho podle jednoho ze svědků vláčelo sto metrů s sebou.

„Slyšela jsem hlasitý náraz a viděla auto na chodníku. Koutkem oka jsem zahlédla, jak lidé letí vzduchem,“ uvedla svědkyně, která se představila jako Renee.

Foto: Edgar Su, Reuters

Na místě útoku zůstal dětský kočárek.

Jiný svědek vylíčil, že ve chvíli, kdy vozidlo na chodníku zrychlovalo, byla už na místě policie a stíhala ho. Policisté za chvíli útočníka postřelili. „Udělal ve vzduchu úplné salto a dopadl na záda,“ potvrdil muž. Dodal ještě: „Viděl jsem, jak jeden muž resuscituje jiného chlapíka, potom nás zahnala policie.“

Foto: Edgar Su, Reuters

Předměty patřící sraženým lidem na chodníku v centru Melbourne

Foto: Edgar Su, Reuters

Policisté na místě, kde útočník vjel do davu lidí.

Policie ve svém prohlášení uvedla, že muž si předtím údajně vzal jednu ženu, která byla jeho známou, jako rukojmí a uzavřel ji ve svém autě. Podařilo se jí však uniknout. Vůz poté policisté pronásledovali.

Teroristický motiv policisté vyloučili. „Myslíme si, že je to spjato s útokem nožem, který se dříve udál v jižní části města,“ uvedl policejní superintendant Stuart Bateson. Útočník byl podle něj postřelen, zadržen a převezen do nemocnice.

Záběr z kamery uvnitř provozovny

Média uvedla, že mezi zraněnými lidmi je jich několik ve vážném stavu.

V Melbourne se právě odehrává tenisový turnaj Australian Open.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám