Hlavní obsah

Mubarak má rakovinu žaludku, říká jeho právník

Novinky, rei
Káhira

Bývalý egyptský prezident Husní Mubarak má rakovinu žaludku. V pondělí to oznámil jeho právník Faríd Díb. Nemoc je podle něj důvodem, proč 83letý exprezident nemůže stanout před soudem kvůli obviněním, že dal počátkem roku během demonstrací, jež přivodily jeho pád, střílet do lidí.

Foto: Amr Abdallah Dalsh, Reuters

Bývalý egyptský prezident Husní Mubarak

Článek

„Mubarak má rakovinu a bylo to zapsáno do jeho poslední lékařské zprávy. Má rakovinu žaludku a nádory rostou,“ oznámil Díb.

Bývalý prezident je v současnosti ve vazbě v rudomořském letovisku Šarm aš-Šajch, kam odešel po své rezignaci. Zde také musel být hospitalizován kvůli srdečním potížím během výslechu na konci dubna.

Mubarak rovněž čas od času upadá do bezvědomí kvůli nízkému tlaku a trápí ho srdeční arytmie, uvedla obhajoba. Exprezident se prý cítí slabý a má deprese, přičemž sotva vstane bez pomoci z postele.

O zdravotních problémech prezidenta se psalo už vloni, ale režim držel podrobnosti pod pokličkou. Až nyní Mubarakův zástupce potvrdil, že prezident před rokem kvůli rakovině podstoupil operaci žaludku.

Reklama

Související články

Mubaraka převezli do nemocnice

Bývalý egyptský prezident Husní Mubarak byl převezen do nemocnice, řekl v úterý agentuře AP nejmenovaný představitel. Mubarak od svého únorového svržení žije...

Mubarakovi hrozí poprava

Bývalý egyptský prezident Husní Mubarak, zadržený kvůli potlačování demonstrací, by mohl být odsouzen k trestu smrti. V pátek o tom informovala egyptská média....

Výběr článků

Načítám