Hlavní obsah

Maroko šokoval případ znásilněné dívky, únosci ji potetovali

Maroko v uplynulých dnech šokovala výpověď sedmnáctileté dívky, kterou v červnu unesl gang, zadržoval ji dva měsíce a jeho členové ji opakovaně znásilňovali a mučili. Dívka jménem Chadídža to uvedla minulý týden v rozhovoru s marockou televizí. Na kameru přitom ukázala jizvy od cigaret a tetování, které jí udělali její mučitelé.

Foto: Profimedia.cz

Dívka ukázala tetování, které jí udělali násilníci. Zohyzdili ji i hákovým křížem.

Článek

„Chci spravedlnost za to, co se mi stalo,“ uvedla dívka v rozhovoru pro televizi Šúf TV. Televize Al-Džazíra uvedla, že dívku mělo znásilnit 13 mužů.

„Snažila jsem se několikrát uprchnout, ale chytili mě a poté bili. Mučili mě, nedávali mi najíst ani napít, ani jsem se nemohla osprchovat,“ popisovala dívka, která měla zahalený obličej, aby nemohla být identifikována. Na kameru nicméně ukázala jizvy od cigaret a tetování, včetně tetování hákového kříže, které jí udělali její únosci. Na svobodu se dostala až poté, co ji pachatelé propustili.

Dívku unesli z domu její tety v centrální části Maroka. Podle agentury AFP byli v souvislosti s případem zatčeni nejméně tři lidé. Soud s nimi se podle slov otce dívky bude konat 6. září. Ze zajetí se dostala teprve poté, co ji únosci pustili.

Více než 20 procent marockých žen bylo nejméně jednou v průběhu svého života sexuálně zneužito, uvedla marocká rada pro lidská práva ve zprávě z roku 2015.

V roce 2014 marockých parlament schválil reformu zákona, který dříve umožňoval mužům vyhnout se trestu za znásilnění, pokud se se svou obětí ožení. Organizace na ochranu lidských práv ale upozorňují, že je zapotřebí udělat ještě více na ochranu žen v zemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám