Hlavní obsah

Maročtí migranti zaútočili na hranici španělské enklávy Mellila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Na španělsko-marockou hranici obklopující autonomní severoafrické území Melilla zaútočilo v pondělí asi 500 afrických uprchlíků a stovce z nich se podařilo šest metrů vysoké hraniční zábrany překonat. Informovalo o tom španělské ministerstvo vnitra.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Vojenská pevnost v Mellile na středomořském pobřeží

Článek

Běženci útočili na pohraničníky tyčemi a kameny; není jasné, zda jsou na místě nějací zranění.

Melilla je jednou ze dvou španělských enkláv v severozápadní Africe. Z jedné strany ji obklopuje Středozemní moře, z druhé leží Maroko. Enklávy Ceuta a Melilla představují jediné pozemní hranice mezi Španělskem a Afrikou. Právě tam proto směřuje řada uprchlíků, kteří se pokoušejí dostat do Evropy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Migranti se snažili doplavat ke břehu, španělští gardisté po nich ale stříleli projektilyVideo: Reuters

Hromadné útoky na ostře střeženou hranici obehnanou ostnatým drátem nejsou nijak neobvyklé. Minulý týden se pokusilo do Melilly pozemní cestou dostat 150 uprchlíků.

Běženci ale často volí i cestu po moři – začátkem února při plavbě lodi s africkými uprchlíky do Ceuty utonulo 15 lidí, když po nich střílela španělská Civilní garda gumovými projektily, což vyvolalo velké pobouření. Civilní garda uvedla, že se bránila agresivním migrantům. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám