Hlavní obsah

Malajsijci propustili Severokorejce, které chtěli vyslechnout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuala Lumpur
Aktualizováno

Jen pár hodin poté, co Malajsie oznámila předání těla zavražděného bratra severokorejského vůdce Kim Čong-nama do KLDR, odletěli do Pchjongjangu Severokorejci, které chtěla malajsijská policie v souvislosti s vraždou vyslechnout. Zároveň bylo dovoleno vrátit se domů devíti malajsijským občanům v Severní Koreji. Uvedla to agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letadlo s ostatky zavražděného Kim Čong-nama odletělo z MalajsieVideo: Reuters

 
Článek

Fotografii druhého tajemníka severokorejské ambasády v Kuala Lumpuru Hjona Kwang-songa a zaměstnance severokorejských státních aerolinií Kima Uk-ila na palubě letadla, které opustilo Malajsii zveřejnila japonská agentura Kjódo. Reuters k tomu uvedla, že oba Severokorejce původně chtěla malajsijská policie vyslechnout.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Severokorejští zástupci přestupují na letišti v Pekingu.

Spekuluje se, že na palubě byl i třetí Severokorejec, jehož chtěli vyšetřovatelé ve spojitosti s vraždou Kima vyslechnout a který se skrýval na ambasádě.

Podle Reuters se rovněž dá očekávat, že letadlo rovněž vezlo ostatky Kim Čong-nama, o jejichž vydání informovala Malajsie ve čtvrtek. [celá zpráva]

Foto: ČTK/AP

Malajsijský ministr zahraničí Anifah Aman s Malajsijci propuštěných ze Severní Koreje

Vražda Kima nervovým plynem a následné vyšetřování vyvolaly roztržku mezi Malajsií a Severní Koreou, která dospěla k vzájemnému zadržování občanů v obou zemích. Zákaz jejich vycestování byla ve čtvrtek zrušen, takže mohlo z Pchjongjangu odletět devět Malajsijců zadržovaných v Severní Koreji.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Věž čučche se sochou dělníka, rolníka a představitele inteligence

Foto: Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám