Hlavní obsah

Letecké záběry z Kimovy monstrózní pompy: Tisíce dělníků zahájily stavbu sídliště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchjongjang

Tisíce od pohledu velmi nadšených dělníků se o víkendu zúčastnily slavnostního zahájení výstavby nového sídliště na předměstí severokorejské metropole Pchjongjangu. Vůdce KLDR Kim Čong-un na ceremoniálu přislíbil, že nové obytné domy poskytnou domov 10 tisícům rodin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kim Čong-un odstartoval megalomanský projekt výstavby 10 000 bytů v hlavním městěVideo: Reuters

 
Článek

„Našim cílem je i přes panující podmínky a okolnosti, které jsou složitější než dříve, vybudovat 10 tisíc nových domovů,” prohlásil na sobotní slavnosti severokorejský diktátor.

Farmáři v KLDR končí v lágrech, nestíhají vypěstovat kimčongilie

Svět

Ze záběrů, které odvysílala severokorejská státní televize, je patrné, že zahájení výstavby přihlížely tisíce pečlivě organizovaných a nadšeně aplaudujících lidí. Podle oficiálních míst jde o dělníky, kteří mají nové sídliště na předměstí hlavního města vystavět.

Na ceremoniálu nechyběl obligátní ohňostroj a v KLDR všudypřítomná armáda. Příslušníci ozbrojených sil zřejmě pomáhali slavnost organizovat. A povedlo se; tisíce přítomných aplaudovalo takřka jako jeden muž.

Reklama

Výběr článků

Načítám