Hlavní obsah

Letadlo se vracelo, matka zapomněla batole na letišti

Novinky, nčs

Někdo na letišti zapomene tašku, někomu se podaří zapomenout v odletové hale vlastní dítě. To se stalo cestující na cestě ze saudskoarabské Džiddy do malajsijského Kuala Lumpur. Na to, že dítě nemá u sebe, přišla žena, až když letadlo odstartovalo. Dopravní letoun se tak musel vracet, informoval server The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pilot na cestě do Kuala Lumpur musel volat dispečerovi ze Saudské Arábie, který byl dotazem zjevně překvapený. „Cestující zapomněla na letišti dítě a odmítá pokračovat v letu,” popsal pilot situaci.

Dispečer celou situaci konzultoval s kolegy v řídící věži, a nakonec byl letadlu povolen návrat. „Dobře, vraťte se. Tohle je pro nás naprosto nová situace,” rozhodl po chvíli odmlčení.

Návrat není běžný

Povolení k návratu na letiště není běžnou praxí. Povoluje se jen ve výjimečných případech, jako jsou například zdravotní komplikace osob na palubě, nebo technické problémy. Pilot však na sociálních sítích sklidil obdiv za ochotu a lidský přístup.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Na letišti se nedávno ocitla bez dozoru po návratu z dovolené i pětiletá dívka z německého Stuttgartu. Ta měla výhodu, že její rodiče odjeli z letiště autem a o návrat nemuseli nikoho žádat.

Snad ještě bizarnější situace se odehrála v roce 2013, kdy muselo letadlo přistát kvůli ženě, která si hlasitě prozpěvovala hit od zpěvačky Whitney Houston. Její falešný hlas způsobil více než hodinové zpoždění na cestě do New Yorku.

Reklama

Výběr článků

Načítám