Hlavní obsah

Lavina v lyžarském středisku na Sibiři zabila tři lidi včetně ročního dítěte

Tři mrtvá těla - muže (45), jeho ženy (38) a asi ročního dítěte - vyprostili ruští záchranáři z laviny, která se sesunula v lyžařském středisku u Norilska na Sibiři.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lavina na SibiřiVideo: Reuters

 
Článek

„Zachránit se podařilo pouze čtrnáctiletého chlapce, který byl hospitalizován na jednotce intenzivní péče se zlomeninami a omrzlinami,” uvedl dnes list Kommersant na svém webu s tím, že záchranáři další pátrání ukončili. Stav zraněného hocha lékaři označují za stabilní, ale vážný.

Lavina se podle listu Vedomosti zřítila v pátek večer a pod sněhem se ocitlo šest staveb. Neštěstí vyšetřují úřady podle paragrafu, který hrozí až desetiletým vězením v případě, že v důsledku poskytnutí služeb neodpovídajících pravidlům bezpečnosti zahynou dva a více lidí.

Na japonské dálnici uvázly kvůli přívalům sněhu stovky aut

Svět

Vyšetřovatelé neupřesnili, zda všechny oběti byly členy jedné rodiny, ale jeden z dobrovolných záchranářů řekl televizi, že kvůli velmi nepříznivému počasí v podobě silné sněhové bouře byla ve středisku na předměstí Norilska jediná rodina. Lidi pod lavinou hledalo celkem 242 záchranářů, uvedla agentura AFP.

Průmyslový Norilsk, který má asi 180 tisíc obyvatel, leží za polárním kruhem, zhruba 2900 kilometrů od Moskvy. Je označován za nejseverněji položené město s více než 150 tisíci obyvateli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám