Hlavní obsah

Krvavý útok v čínské škole: Děti napadl člen ochranky, 40 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Ve vesnické základní škole v jihočínské provincii Kuang-si zaútočil ve čtvrtek ráno nožem příslušník tamní ostrahy. Poranil přes 40 lidí, převážně dětí, ale i učitele či personál školy. Vážná zranění při útoku utrpěli kromě jednoho z žáků také ředitel školy a další strážce, informovala čínská televize CCTV.

Foto: Reuters

Čínská policie (ilustrační foto)

Článek

Útok se podle čínského serveru The Portal odehrál ve vesnici Wang-fu nedaleko města Wu-čou.

Čínský list Global Times uvedl, že zraněných bylo přes 40. Místní vláda v okrese Kang-wu sdělila, že zraněno bylo 37 dětí a dva dospělí. Podle agentury DPA je většině zraněných kolem šesti let.

The Portal uvedl, že útočníkem je asi 50letý Li, který sloužil v ochrance školy. Byl zadržen a skončil ve vazbě.

Více než desítka sanitek odvezla poraněné děti do nemocnice. Některé tam dospělí odnesli.

Útoky nožem na děti ve školkách a školách jsou v Číně poměrně časté. Při dřívějších podobných činech se pachatelé chtěli tímto způsobem pomstít na společnosti kvůli pociťované nespravedlnosti a vyhledali si pro pomstu právě děti, na kterých Číňanům obzvlášť záleží.

Útočník v Číně během prvního školního dne zabil osm dětí

Svět

V čínských školách a školkách proto už delší dobu platí přísná bezpečnostní opatření a u vchodů mají ostrahu. Do školních areálů nejsou vpouštěni dokonce ani rodiče.

Reklama

Výběr článků

Načítám