Hlavní obsah

Krejčířovi nevyšlo přeložení do jiné věznice. Hrozí mi smrtí, tvrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JAR

Jihoafrický soud zamítl žádost Čecha Radovana Krejčíře o přeložení z věznice s nejvyšší ostrahou v Johannesburgu. Krejčíř si v JAR odpykává pětatřicetiletý trest a tvrdí, že si ředitel věznice najal jiného vězně, aby ho zavraždil. Ředitel žaláře tato tvrzení odmítl.

Foto: repro, Novinky

Radovan Krejčíř u soudu v JAR (23. února 2016)

Článek

O vývoji v případu v pondělí informoval server v JAR Independent Online (IOL). Podle Krejčíře byl jeden z jeho spoluvězňů pověřen ředitelem zařízení Anthonym Ginou přimíchat do cukru jed, najatý vrah si ale čin na poslední chvíli čin rozmyslel a Krejčířovi pytlíček s neznámou jedovatou látkou předal.

Český rodák také opakovaně uvedl, že se mu ve vězení nedostává dostatečné lékařské péče.

Obvinění z nájemné vraždy podle ředitele Giny nejsou založená na pravdě. Český vězeň je podle něj nebezpečný a známý kvůli svým pokusům o útěk z vězení. Ředitel také uvedl, že je o Krejčíře v jihoafrické věznici postaráno dobře a zdravotníci jsou mu denně k dispozici. Kvůli úzkostem a bolestem zad navštívil tento rok už několik soukromých doktorů.

Krejčíř uprchl z České republiky v roce 2005. V JAR žije od roku 2007, za mřížemi je od listopadu 2013, odsouzen byl za pokus o vraždu, únos a obchod s drogami. Čelí také obvinění z několika pokusů o útěk a ze spiknutí zavraždit policistu a právního konzultanta.

Český rodák, který byl svého času považován za jednoho z nejbohatších Čechů, si na jihoafrické úřady stěžuje pravidelně. V minulosti mu vadila nekvalitní matrace, vězeňská strava, nedostatečná lékařská péče nebo málo prostoru v cele.

Reklama

Výběr článků

Načítám