Hlavní obsah

Kimovu manželku už půl roku neviděli

Soul

Manželka severokorejského vůdce Kim Čong-una se už sedm měsíců neukázala na veřejnosti. Důvody nejsou známy a za hranicemi uzavřené Severní Koreje se o nich porůznu spekuluje.

Foto: Profimedia.cz

Severokorejský vůdce Kim Čong-un s manželkou Ri Sol-ču na čtyři roky staré fotografii

Článek

„V loňském roce se Ri Sol-ču ukazovala při veřejných akcích každé dva měsíce, ale letos se na veřejnosti více než sedm měsíců neobjevila. To je docela mimořádné,“ řekl jihokorejské agentuře Jonhap jeden zdroj.

O důvodech nepřítomnosti první dámy se spekuluje. Média upozorňují nejen na to, že mohla upadnout v nemilost, stejně jako například Kimův strýc Čang Song-tchek, jehož nechal mladý vůdce popravit.

Jiné hlasy zdůrazňují vliv Kimovy mladší sestry Kim Jo-čong, která jako jediná z nejbližších vůdcových příbuzných figuruje v nejvyšším vedení země a s Kimovou manželkou, jež prý také není bez ambicí, údajně soupeří.

Dřívější známá zpěvačka Ri ale také může být znovu těhotná. Na veřejnosti se déle neukázala ani při svém prvním těhotenství v letech 2012 a 2013. Tehdy porodila dceru Ču-ä. Spekulovalo se, že následující rok otěhotněla znovu, protože se déle veřejně neukázala, ale zpráva o porodu se pak už neobjevila.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Věž čučche se sochou dělníka, rolníka a představitele inteligence

Foto: Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Reklama

Související články

Kimova manželka údajně čeká druhé dítě

Manželka severokorejského diktátora Kim Čong-una pravděpodobně čeká druhé dítě. Na veřejnosti se objevila v podobném těhotenském oblečení, jaké nosila i krátce...

Výběr článků

Načítám