Hlavní obsah

Kimova žena žije, po roce se objevila na veřejnosti a smála se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchjongjang

Poprvé po více než roce se objevila na veřejnosti manželka severokorejského generálního tajemníka Kim Čong-una Ri Sol-džu. V úterý se objevila na koncertě ke Dni zrození zářící hvězdy, který připomínal narození Kimova zesnulého otce Kim Čong-ila. Ri obvykle doprovázela Kima na významných veřejných akcích, ale od loňského ledna nebyla vidět.

Foto: KCNA, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un se svou ženou

Článek

O přítomnosti generálního tajemníka Korejské strany práce a jeho manželky na koncertě informoval severokorejský stranický list Rodong Sinmun, podle kterého se pár při příchodu do divadla Mansu-de dočkal bouřlivého přivítání. Na fotografiích je vidět, že se oba smáli. Akce se účastnila generalita a nikdo z přítomných nedodržoval sociální odstup, ani neměl roušky.

Diktátor Kim Čong-un má prý už tři potomky

Svět

Jihokorejská tajná služba tvrdila ještě v pondělí, že se Ri neobjevovala na veřejnosti v obavách z nákazy koronavirem a tráví čas s dětmi.

Země nepřiznala ani jeden případ nemoci, ale zavedla tvrdé restrikce a Kim už loni poděkoval vojákům za pomoc v boji s pandemií. Země také vyvíjí vlastní vakcínu.

Foto: ČTK/AP

Kim Čong-un se svou manželkou na koncertě

Ri už jednou nebyla vidět skoro rok, tehdy porodila první dítě. I nyní se spekuluje o mateřství. První dítě Kimovi Ri porodila zřejmě v roce 2010, mělo by jít o chlapce.

Kim Čong-un projevem rozplakal diváky i sám sebe

Svět

V prosinci 2012 bylo na Ri patrné těhotenství. Po návštěvě KLDR v březnu 2013 americký basketbalista Dennis Rodman uvedl, že pár má dceru Ču-e a Kim je jí dobrým otcem. Podle jihokorejské tajné služby Ri porodila třetí dítě v roce 2017.

Komunistická dynastie Kimů má zřejmě dědice

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám