Hlavní obsah

Kamion v JAR rozmáčkl osobní auto na placku. Řidička jako zázrakem přežila

– Port Elizabeth

V jihoafrickém městě Port Elizabeth sjel nikým neřízený kamion z vyvýšené silnice na střechu osobního auta Opel Adam. Hasiči z promáčklého vozu vytáhli 26letou Rochelle Velkersovou, která jako zázrakem přežila, uvedl list Times Live.

Foto: Twitter.com/Netcare911

Kamion v jihoafrickém městě Port Elizabeth rozmáčkl osobní auto

Článek

Řidič v úterý odpoledne zaparkoval kamion na vyvýšené silnici u základní školy Parsons Hill, kde vyzvedával své děti. Nákladní auto se ale rozjelo z kopce, protrhlo plot a přistálo na střeše osobního vozu.

Ten řídila 26letá Rochelle Velkersová. Záchranářům trvalo 40 minut, než ji z auta vyprostili. „Kamion přimáčkl auto i řidičku samotnou. Z auta jsme ženu museli vystříhat,“ řekl mluvčí záchranářů Shawn Herbst. Je mimo ohrožení života, ale byla převezena do nemocnice s četnými frakturami.

Děkuji vám, Charlie. Jste můj anděl.
Zraněná řidička o muži, který ji 45 minut držel při vědomí

Pár minut po nehodě přiběhli k autu také ředitel školy Clinton Saddler a člen školské rady Charlie Gillett. „Domníval jsem se, že v autě může být některé dítě naší školy. Viděl jsem část těla řidičky, tak jsem s ní začal mluvit. Říkal jsem jí, že dokud ji nedostaneme ven, tak neodejdu,” řekl Gillett. „Když jsem viděl, že upadá do bezvědomí, začal jsem na ní mluvit a stiskl jí ruku,” dodal.

Společně s ředitelem navštívil ženu i v nemocnici. Dojatá Velkersová se rozplakala. „Děkuji vám, Charlie. Jste můj anděl,” řekla 71letému členovi školské rady, který jí pomáhal 45 minut, než se dostala do rukou záchranářů. „Vzhledem k okolnostem jsou její zranění jen minimální, což považuji za úžasné,” uvedl Gillett.

Nejmenovaného řidiče kamionu policie vyšetřuje za bezohlednou jízdu a nedbalost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám