Hlavní obsah

Jihoafrická policie našla v Krejčířově domě seznam lidí na odstřel

Právo, Novinky, pst, los

Speciální jednotka jihoafrické policie pro boj se zločinem „Hawks“ (Jestřábi) prohledala podle serveru Time Live dům Radovana Krejčíře a objevila v něm seznam lidí na odstřel. Na seznamu bylo především i jméno údajného šéfa místního podsvětí Cyrila Beeky, který byl zastřelen v pondělí.

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Článek

"Podezřelý (Krejčíř) nebyl doma, když Jestřábi do jeho domu přijeli v úterý v noci. Při prohlídce jsme objevili dokumentaci se jmény čtyř osob,“ uvedl mluvčí McIntosh Polela citovaný serverem Time Live. „Podezřelý sepsal seznam cílů se čtyřmi jedinci. Cyril Beeka, který byl první na seznamu, byl zastřelen před pár dny v Cape Townu.“ [celá zpráva]

Policie hodlá dvaačtyřicetiletého Radovana Krejčíře, který uprchl před stíháním i z České republiky, zatknout, aby se zodpovídal před soudem z obvinění z podvodu a vraždy.

„Podezřelý se podle obvinění pokoušel získat 4,5 miliónu randů (11,5 miliónu Kč) od pojišťovací společnosti poté, co získal falešné dokumenty dokazující, že je postižen rakovinou v závěrečném stadiu,“ uvedl mluvčí. Policie vyslechla v případu již dvě osoby, ale Krejčíř je hlavní podezřelý.

Pátrání neustane

"Je v jeho vlastním zájmu se vzdát Jestřábům. My neustaneme v pátrání po něm,“ zdůraznil Polela.

Místní média upozorňují, že zavražděný Beeka a Krejčíř byli obchodními partnery, ale jejich vztahy byly postupně stále napjatější.

Krejčíř, který je v Česku stíhán za majetkové a násilné trestné činy, žije v JAR od roku 2007. Přicestoval tam na falešný pas. Soud v Johannesburgu roku 2008 rozhodl, že nemá být vydán k trestnímu stíhání do Česka.

Vyšší jihoafrický soud ale loni v září nařídil, že žádostí o Krejčířovo vydání se bude znovu zabývat nižší soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám