Hlavní obsah

V okolí Krejčíře v JAR byl zavražděn již třetí člověk

Právo, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z okolí uprchlého českého podnikatele Radovana Krejčíře hlásí zdroje v (Jihoafrické republice) JAR už třetí vraždu. Násilná smrt majitele bezpečnostní agentury Cyrila Beeky, údajně Krečířova blízkého spolupracovníka, zaplnila v úterý stránky jihoafrického tisku.

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Článek

Beeka (49), kterého novinové články označují za „šéfa podsvětí“, v pondělí zastřelili ozbrojenci na motorce, když ve svém terénním voze projížděl Kapským Městem, informoval portál Times Live.

„Okolo projeli dva muži na motorce a několikrát na auto vystřelili. Řidič ztratil kontrolu nad vozem, narazil do sloupu veřejného osvětlení a auto skončilo na boku 100 metrů od místa střelby,“ citoval server policejního mluvčího Joea Wilsona.

Řidič byl v kritickém stavu přepraven do nemocnice, Beeka zraněním na místě podlehl.

Zavražděný byl podle serveru napojen na místní podsvětí, stál za vyděračskými gangy a byl „spojen s údajnými mafiány včetně domnělého gangstera Jurije Uljanitského, usvědčeného drogového krále Glenna Agliottiho a českého uprchlíka Radovana Krejčíře“.

Beekovo jméno se v souvislosti s Krejčířem objevovalo už dřív. Nejprve po dosud neobjasněné vraždě majitele sítě striptýzových klubů Lollyho Jacksona, který byl zastřelen loni na jaře. Poté ve spojení s únosem a vraždou německého obchodníka s luxusními vozy Uwe Gembally. Ten se podle informací z místního tisku do JAR vypravil kvůli schůzce právě s Krejčířem. Hned po příletu se po něm ale slehla zem. Až několik měsíců poté bylo nalezeno jeho tělo.

Uprchlík: Nemám s tím nic společného

List Mail & Guardian loni v září citoval někdejšího Krejčířova spolupracovníka Jeromeho Safiho, který řekl, že „Beeka byl rovněž zapojen do projektu, který měl financovat Krejčíř, Gemballa je ale nikdy po svém příletu do JAR nekontaktoval“.

Podle serveru News24.com Krejčíř v minulosti dokonce Beeku označil za svého přítele. Uprchlík opakovaně odmítl, že by byl do vražd zapleten.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám