Hlavní obsah

Jih Španělska a sever Maroka postihlo silné zemětřesení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid
Aktualizováno

Jižní Španělsko a sever Maroka postihlo zemětřesení o síle 6,6 stupně Richterovy škály. V pondělí to uvedla americká geologická služba USGS. Seizmologové zaznamenali ještě šest menších následných otřesů. O zraněních ani větších škodách nejsou zprávy.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Následky zemětřesení ve španělské Melille

Článek

Epicentrum se nacházelo zhruba 162 kilometrů jihovýchodně od španělské Malagy s ohniskem 33 kilometrů pod zemí. Zemětřesení udeřilo necelých 40 minut před nedělní půlnocí.

Záchranné služby v regionu Andalusie podle prohlášení bezprostředně poté obdržely 250 telefonátů od vyděšených lidí. Svědkové na sociální síti Twitter psali, že otřesy byly velmi silné.

Cítili je lidé v Malaze, Cordobě, Seville i Granadě. Ve španělské enklávě Melille na severu Maroka volalo záchranářům více než 200 lidí s varováním o poškozených domech a dalším majetku. Výpadky v dodávkách elektřiny byly ale do pondělního rána napraveny.

Podle agentury Reuters zůstanou v oblasti v pondělí uzavřeny školy, aby je nejprve mohli prohlédnout statici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám