Hlavní obsah

Japonsko bojuje se sněhem, místy leží dva metry

Tokio

Až dva metry sněhu leží v některých oblastech středního a severního Japonska a meteorologové varují, že další sníh v nejbližších hodinách připadne. Zimní počasí je příčinou až jedenácti úmrtí, informoval list Jomiuri šimbun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sněžení v JaponskuVideo: Reuters

 
Článek

Zmíněné oblasti bičuje silný vítr o rychlosti až 140 kilometrů v hodině a husté sněžení už několik dní. Způsobilo to omezení pozemní i letecké dopravy – zrušeny byly stovky letů a policie řešila stovky autonehod.

Foto: Kyodo, Reuters

Sníh ve městě Nagoja

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Kvůli velké sněhové nadílce byly některé odlehlé obce odříznuty od světa. Týká se to zejména horských oblastí prefektur Niigata a Nagano, kde hrozí laviny. Některé pobřežní oblasti zase ohrožují vzedmuté mořské vlny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Cestující v letadle natočil, jak strojem zmítají silné turbulenceVideo: John Mitchell, Reuters

V zimní bouři se v noci na středu do prudkých turbulencí dostal Boeing 777-200 společnosti American Airlines a musel nouzově přistát v Tokiu. Pět lidí muselo být hospitalizováno, jeden z nich otřesy odnesl se zlomeninou. [celá zpráva]

Vítr o síle tajfunu omezil provoz na železnici i v letecké dopravě už počátkem týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám