Hlavní obsah

Japonce zachránili 96 hodin po zemětřesení

Tokio

Čtyři dny po mohutném zemětřesení, které zpustošilo severovýchod ostrova Honšú, se záchranářům zpod trosek ve městě Išikawa v prefektuře Mijagi podařilo v úterý vytáhnout živého muže. Pod troskami strávil 96 hodin. Normálně se počítá s tím, že se lidi podaří zachránit nanejvýš do 72 hodin, i když jsou časté výjimky.

Článek

O záchraně muže bez dalších podrobností informovala státní televize, uvedl list Daily Telegraph. Byl zachráněn jen čtyři hodiny poté, co se z trosek podařilo vyprostit sedmdesátiletou podchlazenou ženu. [celá zpráva]

Podle oficiálních údajů je mrtvých zatím přes 3300, ale stále se spekuluje, že jich může být přes deset tisíc, uvedla CityTV.

Zachráněných je více

V Išinomaki byl už dříve zpod trosek vyproštěn dvacetiletý muž a také čtyřměsíční dítě. Mladý muž byl v dobrém zdravotním stavu, přestože strávil delší dobu pod troskami.

Podařilo se také zachránit tři starší lidi z auta v pobřežním městě Natori. Ti v něm strávili dvacet hodin.

Zůstali v něm tak dlouho, protože si jich nikdo v chaosu a zmatku nevšiml. Všimli si jich až evakuovaní, kteří vylezli na střechu. Záchranářům pak trvalo jen pár minut, než je vysvobodili.

Reklama

Související témata:

Související články

Tokio zachvátila panika kvůli zvýšené radiaci

Japonské hlavní město zachvátila panika a obavy z příchodu radioaktivního mraku z jaderné elektrárny Fukušima 1, kde po pátečním zemětřesení došlo ke čtyřem...

Výběr článků

Načítám