Hlavní obsah

„Jako výjev z pekel.“ V Číně našli v přepravních bednách pět tisíc mrtvých zvířat

Novinky, Michal Sobotka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luo-che

Kočky, psi, ale i králíci a morčata. Nejméně pět tisíc mrtvých zvířat v přepravních bednách objevili v čínském městě Luo-che v provincii Che-nan. Zachránit se podařilo jen necelé tři stovky živočichů. „Ten pohled byl jak výjev z pekel,“ popsala jedna členka záchranné stanice Utopia.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve skladu v Číně našli 5000 mrtvých zvířatVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Zvířata byla nalezena minulý týden v logistické stanici Tung-sing v kartonových i kovových boxech. „Stanice jimi byla přeplněná, všude páchla hnijící těla. Ta zvířata uhynula na udušení, dehydrataci nebo hladovění,“ citoval Daily Mail zakladatelku záchranné stanice Utopia, která si říká sestra Chua.

Týdenní muka přežilo dohromady zhruba 250 zvířat, která byla převezena na veterinární kliniku. Většinu z přeživších tvoří králíci.

Turista mlátil lachtaní mládě sandálem, aby se probudilo

Koktejl

Zvířata se zřejmě stala oběťmi špatné komunikace v rámci lodní přepravní společnosti a také nejednotného postupu při dodržování přepravních předpisů. Čínský zákon totiž zakazuje lodní přepravu živých zvířat pomocí klasické poštovní služby.

Chua tvrdí, že zvířata byla v depu opuštěná několik dní. Logistická společnost totiž zřejmě odmítla zásilku odhlásit. Zakladatelka záchranné stanice také vyzvala čínskou komunistickou vládu k přísnějšímu prosazování zákonů týkajících se této přepravy zvířat.

Reklama

Výběr článků

Načítám