Hlavní obsah

Indonéský dispečer se obětoval. Při zemětřesení zůstal na věži do odletu letadla

Jednou ze zatím více než osmi stovek obětí pátečního zemětřesení v Indonésii je i jednadvacetiletý letecký dispečer Anthonius Gunawan Agung. Dostalo se mu vojenských poct, protože jako jediný z kolegů zůstal v řídicí věži letiště v Palu, aby dokončil odlet jednoho z letadel, i když se věž silně třásla. Informoval o tom na webu deník The Jakarta Post.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z dronu na Indonésii po zemětřesení a tsunamiVideo: Reuters

 
Článek

Otřesy o síle až 7,5 stupně vyvolaly přívalovou vlnu tsunami, která měla devastující následky na ostrově Sulawesi. Prozatím je odtud hlášeno 832 mrtvých, ale mnoho lidí je zřejmě ještě pod troskami, z některých se ozývají lidské hlasy.

Agung byl v řídicí věži, když udeřily první otřesy a jeho kolegové se evakuovali do bezpečí. Chtěl se ujistit, že letadlo indonéské společnosti Batik Air v pořádku odstartuje.

Když bylo ve vzduchu, začala se už budově propadat střecha a Agung vyskočil ze čtvrtého patra, uvedl The Jakarta Post.

Do nemocnice ho převezli s vnitřním zraněním a zlomeninami. Mladík, který měl za měsíc oslavit 22. narozeniny, zemřel v nemocnici v sobotu ráno.

Agungovu rakev nesli vojáci v uniformách, jeho zaměstnavatel ho označil za hrdinu. „Agung odvedl svou práci až do konce a neopustil věž než letadlo odstartovalo, ačkoli již udeřilo zemětřesení,” uvedlo indonéské sdružení leteckého provozu Air Nav Indonesia.

Na žádost rodiny bylo tělo převezeno do města Makassar na jihu ostrova.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám