Hlavní obsah

Po tsunami v Indonésii se zřítila mešita, zemětřesení má přes 800 obětí

Aktualizováno

Počet obětí zemětřesení a následné vlny tsunami na indonéském ostrově Sulawesi se stále zvyšuje. Potvrzených obětí je 832 a číslo nejspíš ještě poroste. Ve městě Palu, kde řádily šestimetrové vlny, se zřítila mešita a desítky lidí zůstaly uvězněny v troskách hotelu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zemětřesení a tsunami si vyžádaly v Indonésii už stovky obětíVideo: Reuters/AP

 
Článek

Šéf národní agentury pro řešení katastrof Willem Rampangilei podle zpravodajských stránek Kompas řekl novinářům, že jenom v Palu je potvrzeno 420 obětí. Viceprezident Jusuf Kalla prohlásil, že počet mrtvých může vzrůst až na tisíce.

Foto: Tatan Syuflana, ČTK/AP

Zřícená mešita v Palu

Mluvčí agentury pro řešení katastrof Sutopo Purwo Nugroho na tiskové konferenci uvedl, že škody jsou rozsáhlé a tisíce domů, nemocnic, nákupních center a hotelů se zhroutily.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Moment, kdy vlna tsunami zasáhla indonéské město PaluVideo: Reuters

Most odplavila voda a hlavní silnice do Palu byla odříznuta sesuvy půdy. Úřady se zatím nedostaly severně od Palu, do oblasti Donggala, která byla blíže epicentru zemětřesení. Zde žije více než 300 000 lidí.

Foto: Tatan Syuflana, ČTK/AP

Trosky na pláži po zemětřesení na indonéském ostrově Sulawesi.

Evakuační centra ve městě Palu by měl navštívit indonéský prezident Joko Widodo. Indonésie patří do pásma takzvaného ohnivého kruhu na střetu kontinentálních desek. Série zemětřesení, která v červenci a srpnu zasáhla indonéský ostrov Lombok, si vyžádala téměř 500 mrtvých a více než 1300 zraněných. V roce 2004 zemětřesení a tsunami zabily 226 000 lidí v 13 zemích, z toho více než 120 000 v Indonésii. Palu zasáhly tsunami v letech 1927 a 1968.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám