Hlavní obsah

Hnutí Anonymous napadlo už přes 5500 účtů islamistů na Twitteru

Paříž

Už více než 5500 účtů příznivců radikální organizace Islámský stát (IS) na sociální síti Twitter napadlo od vyhlášení války islamistům hackerské aktivistické hnutí Anonymous, informovala agentura AFP. Hackeři slíbili islamisty potrestat za páteční atentáty v Paříži, které si vyžádaly 129 obětí.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Článek

Válku hnutí Anonymous vyhlásilo Islámskému státu v pondělí s tím, že "útoky nemůžou být nepotrestány". Hnutí v úterý zveřejnilo seznam sabotovaných účtů pod hashtagem #daeshbags, které spojuje arabskou zkratku pro Islámský stát (DAIŠ) používanou i ve Francii a anglické slovo douchebags označující otravné lidi.

Odborník na počítačovou bezpečnost Olivier Laurelli podle agentury AFP varoval, že akce hnutí Anonymous by mohla být kontraproduktivní. Islamisté podle něj pravděpodobně začnou mnohem více střežit své účty, což může zkomplikovat vyšetřování.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Hnutí Anonymous je mezinárodní sítí počítačových hackerů a aktivistů, které podniká kybernetické útoky jménem obrany svobodného internetu. V minulosti se terčem staly webové stránky nadnárodních společností, justice či vládních orgánů v řadě zemí. V České republice kdysi hnutí napadlo portály politických stran a pozměnilo i stránky Ochranného svazu autorského.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám