Hlavní obsah

Hasičský vůz projel při povodni téměř pod hladinou

Novinky, Jakub Herzán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nillumbik

Severozápad Austrálie sužují povodně, na pomoc lidem a městům byli povoláni mimo jiné i dobrovolní hasiči. Po zhlédnutí tohoto záznamu mohl být ale starosta kraje Nillumbik na „své“ hasiče opravdu hrdý. Předvedli nevídaný a odvážný kousek.

Článek

Amatérský kameraman zachytil hasičský vůz, kterak projíždí obří masou vody, dosahující výšky stejně velké, jako bylo auto samotné. V momentě, kdy hasičské auto i s posádkou téměř zmizí pod hladinou, se voda dostává do kabiny a lidé začnou křičet v úžasu. O chvíli později se ale vynoří i se značnou dávkou nečistot na přední masce.

Starosta Michael Youg řekl, že je šťastný, když vidí, jak dobře hasiči dodržují slib o podpoře na záchranných akcích. „Chválím dobrovolné hasiče za jejich činnost a rychlé rozhodování v situacích, kde jsou v sázce životy.“

Kapitán posádky Neville Stewart dodává. „Nečekali jsme takovou výšku vody, ale prostě už jsme museli jet dál, nemohli jsme zastavit“.

Posádka vozu ovšem může mít ze svého počínání značné problémy, podle kompetentních orgánů totiž hasiči udělali chybu v úsudku, když podcenili údaje o výšce vody. Celá situace tak byla velmi nebezpečná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám