Hlavní obsah

Frustrovaní aktéři arabského jara v Tunisku si na protest zašili ústa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tunis

Skupina aktérů protivládní revolty v Tunisku během tzv. arabského jara ve čtvrtek drastickým gestem upozornila na zdravotní péči, které se jim nedostává. Skupina nazývající se „Zranění tuniské revoluce“ už měsíc stanuje v hlavním městě Tunisu před parlamentem. Jak informovala agentura Reuters, ve čtvrtek si její zástupci na protest zašili ústa.

Demonstranti si na protest nechali zašít ústaVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

„Rozhodli jsme se zašít si ústa, protože jsme křičeli a nikdo nás neposlouchal. Všechny komise a úřady, které jsme navštívili, jenom naše případy odkládaly,“ prohlásil Mohamed Snúsí. Demonstranti tvrdí, že je vládní úřady už déle než rok ignorují.

Protestující si stěžují na nedostatečnou zdravotní péči lidí zraněných během protestů, jež loni v lednu vedly ke svržení režimu prezidenta Zína Abidína Bin Alího. Revoluce zahájila vlnu lidových bouří v arabském světě, egyptský režim padl jen o pár týdnů později.

Někteří lidé ale byli zraněni při teprve nedávných protestech, které pokračují i podzimním vítězstvím islamistů ve volbách. Někteří lidé požadují hlubší společenské změny a zlepšení sociálních podmínek.

Reklama

Výběr článků

Načítám