Hlavní obsah

Francouzská rodina unesená v Kamerunu je na svobodě, vláda to zpochybnila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nigerie
Aktualizováno

V Nigérii se dostalo na svobodu sedm Francouzů z jedné rodiny, kteří byli uneseni v Kamerunu. Francouzská vláda ale zprávu kamerunských vojenských zdrojů zatím nepotvrdila, zpochybnil ji kamerunský kabinet a popřela nigerijská armáda.

Foto: Jan Kočvara , Novinky

Guinejský záliv

Článek

Francouzský státní tajemník v úřadu ministra obrany Kader Arif ale v parlamentu řekl, že oficiální zdroje tuto zprávu zatím nepotvrdily. Mluvčí nigerijské armády informaci rovnou popřel. "Není to pravda," citovala ho agentura Reuters.

Člen kamerunské vlády Issa Tchiroma Bakary na tiskové konferenci prohlásil, že jde o nepodloženou zprávu. "Kdyby to byla pravda, pak by Francii informaci poskytla kamerunská vláda," řekl.

„Jsou v bezpečí a v pořádku,“ sdělil zdroj z kamerunské armády francouzské tiskové agentuře AFP. „Byli nalezeni opuštění v domě v Dikvě, v Nigérii, asi sto kilometrů od hranicí s Nigerem,“ dodal.

Na severu Kamerunu byli v úterý uneseni rodiče se čtyřmi dětmi ve věku pět, osm, deset a dvanáct let a jejich strýc. V zemi byli na dovolené.

Už se je podařilo přepravit do bezpečí. Zatím není jasné, kdo stojí za únosem. Francouzský prezident Francoise Hollande obvinil z únosu nigerijskou muslimskou sektu Boko Haram, která stojí za desítkami atentátů proti křesťanům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám