Hlavní obsah

Epidemii koronaviru v Jižní Koreji podlehl druhý nakažený, další dva zemřeli v Íránu

Soul/Teherán/Řím

V Jižní Koreji podlehl v pátek druhý člověk nemoci Covid-19. Jde o asi 50letou ženu převezenou z nedaleké vesnice do Pusanu. Počet nakažených stoupl na 204. V Íránu zemřeli na nákazu další dva lidé, počet obětí tam tak stoupl na čtyři. Nakažených přibylo v Itálii.

Foto: Kim Hyun-tae, ČTK/AP

Dezinfekce tržnice v Tegu.

Článek

Jižní Korea v pátek oznámila, že země je v počáteční fázi epidemie, která se ale podle místních úřadů dá ještě zvládnout, i když se počet nakažených za dva dny zdvojnásobil a za tři zečtyřnásobil, uvedla agentura Jonhap. Za posledních 24 dní počet nakažených stoupl o stovku, 86 nových případů pochází z Tegu. Až na jednoho jde o lidi, kteří navštívili mše, jichž se 9. a 16. února účastnila superpřenašečka. V kostele se nakazilo celkem 128 osob. [celá zpráva]

Počet obětí koronaviru v Číně znovu vzrostl. Problémy má i Jižní Korea

Svět

V karanténě je celkem 3180 osob, oznámilo Korejské středisko prevence nakažlivých nemocí (KCDC).

Dvě nové oběti v Íránu

V Íránu zemřeli v pátek další dva lidé nakažení koronavirem 2019-nCoV, z osmnácti nakažených nemoci podlehli celkem čtyři lidé. Úřady přitom zaznamenaly sedm nových případů v již zasaženém městě Kom, čtyři v Teheránu a dva v provincii Gílán na severu země.

Kvůli nákaze přestaly do Íránu létat spoje z Iráku a Kuvajtu.

Nemoc se šíří v Itálii

Úřady v Lombardii v pátek ráno uvedly, že se koronavirem nakazil Ital, který se setkal s přítelem, jenž se nedávno vrátil z Číny. Jednalo se přitom o první případ, kdy se virus přenesl z člověka na člověka na území Itálie. Později pak lombardská správa doplnila, že se nákaza objevila také u manželky a blízkého přítele nově infikovaného.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Ve vesnici Codogno, odkud nakažení pocházejí, nyní lékaři testují na koronavirus asi stovku obyvatel. Podle místních médií umístili kolem 60 lidí preventivně do karantény.

V Itálii byly dosud potvrzeny pouze tři případy nákazy – u dvou čínských turistů z Wu-chanu a u Itala, který se do vlasti vrátil ve speciálu, jenž do Wu-chanu vyslala vláda k evakuaci svých občanů.

Koronavirem se nakazil první Ital

Svět

V Izraeli se nákaza prokázala u ženy, jež se tento týden vrátila z výletní lodi Diamond Princess, která byla kvůli koronaviru od začátku února v karanténě v japonském přístavu Jokohama.

Reklama

Výběr článků

Načítám