Hlavní obsah

Dva cestující z výletní lodi podlehli koronaviru

Jokohama

Zemřeli dva cestující z obří výletní lodi Diamond Princess, která byla dva týdny v karanténě v japonském přístavu Jokohama kvůli rozšíření nového typu koronaviru 2019-nCoV. Ve čtvrtek to uvedla japonská média s odvoláním na nejmenovaný vládní zdroj. Šlo o muže a ženu, kterým bylo přes 80 let.

Foto: Mayuko Isobe, ČTK/AP

Loď izolovaná v japonském přístavu Jokohama

Článek

Podle údajů ze středy se na lodi Diamond Princess koronavirem infikovalo více než 620 lidí. Bylo na ní 3711 cestujících a členů posádky z více než 50 zemí světa.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Plavidlo, které je považováno za největší ohnisko koronaviru mimo Čínu, ve středu po skončení dvoutýdenní karantény opustilo několik stovek cestujících. Vyloďování potrvá až do pátku.

Loď Diamond Princess po konci karantény opustili první cestující

Svět

Už v předchozích dnech z této lodi evakuovaly své občany Spojené státy. Na Diamond Princess původně pluli lidé během luxusní dovolené ve východní Asii.

USA evakuují Američany z výletní lodě v Japonsku

Svět

Čínské zdravotnické úřady ve čtvrtek ráno oznámily, že za středu přibylo výrazně méně nových případů nákazy koronavirem než v předešlých dnech a týdnech. Během středy se jejich počet zvýšil o 394, což je nejméně od 23. ledna. Ještě v úterý testy nově prokázaly nákazu u 1794 lidí. Celkem se v pevninské Číně doposud nakazilo 74 576 lidí.

Nemoci Covid-19 podle poslední bilance podlehlo 2118 lidí, za jeden den tak přibylo 114 obětí. Drtivá většina jich je hlášena z provincie Chu-pej, odkud se epidemie rozšířila.

Naopak výrazně jich přibylo v Jižní Koreji, kde počet infikovaných vzrostl za středu o dvacet. Celkem tak úřady v této zemi evidují 51 nakažených. Testy potvrdily nákazu u nejméně 15 lidí, kteří přišli na bohoslužby, jichž se účastnila jistá osoba infikovaná koronavirem.

Reklama

Výběr článků

Načítám