Hlavní obsah

Do Thajska budou moci cestující ze 46 zemí bez karantény, mezi nimi i Češi

Thajsko umožní od 1. listopadu zahraničním turistům ze 46 zemí návštěvu země bez nutnosti karantény. Musí se ovšem prokázat certifikátem o dokončeném očkování, uvedla ve čtvrtek agentura Reuters. Na seznamu povolených zemí, který thajská vláda zveřejnila, je i Česká republika, sousední Rakousko či Německo.

Foto: Profimedia.cz

Thajsko od prvního listopadu ruší karanténu pro obyvatele některých států.

Článek

Premiér Prajutch Čan-Oča uvedl, že cestující z vybraných zemí nemusí podstoupit nucenou izolaci, pokud do země přicestují letecky, jsou imunizovaní a mají dokument o platném očkování.

Thajsko umožní turistům návštěvu Bangkoku a dalších oblíbených oblastí jako jsou Čiang Mai, Krabi, Pattaya či Phang-nga. Již v červenci byly očkovaným návštěvníkům zpřístupněny bez karantény ostrovy Phuket a Samui.

Z Maďarska či Finska se neočkovaným ztíží návrat do Česka

Koronavirus

Přísné podmínky pro vstup do země a karanténní opatření pravděpodobně pomohly udržet šíření epidemie v Thajsku pod kontrolou. Asijská země, kde žije 70 milionů obyvatel, zaznamenala 1,8 milionu infekcí koronavirem a 16 486 úmrtí v souvislosti s covidem-19. Většinu z nich Thajsko registrovalo od letošního dubna, což se dává za vinu zejména šíření nakažlivější varianty delta. Denně teď přibývá kolem 9000 nákaz.

Země přišla kvůli přerušení celosvětového turismu o zhruba 50 miliard dolarů (přes bilion korun). Thajsko v roce 2019 navštívilo 40 milionů zahraničních cestovatelů, jejich počet loni klesnul o 83 procent. Země letos očekává jen asi 100 tisíc návštěvníků.

Vietnam se turistům otevře až příští rok v červnu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám