Hlavní obsah

Na obří výletní lodi u Japonska potvrdili koronavirus, lidé nesmějí na břeh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Deset pasažérů na výletní zaoceánské lodi Diamond Princess, která zakotvila v přístavu Jokohama v Tokijském zálivu, je nakaženo novým typem koronaviru, napsala agentura DPA s odvoláním na informace japonského ministerstva zdravotnictví. Celkem byla nákaza potvrzena už u více než 24 tisíc lidí, 490 infikovaných zemřelo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Japonsko uvalilo karanténu na výletní loď s 3700 pasažéry, na které cestoval muž s koronaviremVideo: Reuters

 
Článek

Národnost nemocných není známá, ví se pouze to, že tři nakažení jsou Japonci. Úřady rozhodly, že po následující dva týdny bude celá loď se 3711 cestujícími v karanténě.

Dát loď do karantény rozhodly úřady poté, co se nákaza potvrdila u 80letého pasažéra z Hongkongu, který na lodi cestoval v minulých dnech.

Obří výletní loď u Japonska je kvůli koronaviru v karanténě

Svět

Lékaři nejprve vyšetřili všechny cestující i členy posádky a pro další testy vyčlenili 273 lidí. Nákaza se potvrdila u deseti z nich, zdravotníci je společně s pobřežní stráží převezli na pevninu do nemocnic. U žádného z nich nemá nemoc závažný průběh.

V Japonsku bylo dosud ohlášených 23 případů nákazy.

Mezitím podstupuje testy na nákazu 1800 pasažérů výletní lodi Dream World poté, co několik cestujících dostalo horečku. Nikdo nesmí opustit loď. Čínské úřady tvrdí, že na plavidle jsou z 90 procent cestující z Hongkongu a nikdo tam není z pevninské Číny. Mezi 19. a 24. lednem ale byli na palubě tři lidé z čínské pevniny, kteří měli koronavirus.

Koronavirus se začal šířit z Číny, kde se nákaza dál rozmáhá. Počet infikovaných tam opět stoupl z předchozích 20 438 lidí na 24 324. Zvýšila se současně tragická bilance nákazy, úřady registrují 490 obětí.

Počet nakažených koronavirem v Číně překročil 24 tisíc

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám