Hlavní obsah

Dánskou turistku v Indii hromadně znásilnili, zbili a oloupili

– Dillí • Aktualizováno

Policie v indickém hlavním městě Dillí ve středu zadržela 15 mužů podezřelých z hromadného znásilnění dánské turistky v centru města. Jednapadesátiletou ženu skupina znásilňovala s nožem u krku.

Foto: Adnan Abid, Reuters

Indičtí policisté před soudem v Dillí. Ilustrační foto

Článek

Útok se udál v úterý odpoledne v turistické čtvrti plné hotelů nedaleko nádraží, napsala agentura Bloomberg. Dánka trávila v Indii poslední den svého pobytu. Mužů se ptala na cestu, ale ti ji odlákali stranou, zbili a znásilnili. Podle postižené bylo útočníků nejméně osm, drželi jí nůž pod krkem a nakonec oloupili.

Oběť po návratu do hotelu ohlásila útok jeho majiteli a ten přivolal policii. Agentura Reuters uvedla, že žena odmítla lékařské vyšetření a ve středu ráno z Indie odletěla domů. Použila letenku, kterou měla.

„Policie muže, kteří se na zločinu podíleli, identifikovala. Vyšetřování pokračuje,“ oznámil komisař Dípak Mišra. večer policie oznámila, že zadržena dva podezřelé. Označila je za tuláky.

Zpřísnění zákonů zatím nezabralo

Veřejnost v uplynulých měsících opakovaně pobouřily případy hromadného znásilnění. Jejich počtu neubývá ani poté, co indičtí zákonodárci po brutálním znásilnění a smrti 23leté studentky v autobuse v Dillí v prosinci 2012 zpřísnili zákony.

Obavy o svoji bezpečnost mají turisté, což pocítili indičtí hoteliéři a obchodníci. Podle indické obchodní a průmyslové komory jen v prvních třech měsících loňského roku navštívilo zemi o 35 procent méně zahraničních turistek.

Pak přišla zpráva o hromadném znásilnění švýcarské turistky, následně skoku Britky z hotelového okna ve městě Ágra před muži, kteří ji chtěli znásilnit, a hromadném znásilnění návštěvnice z USA.

V Indii je podle oficiálních statistik znásilněna nějaká žena každých 21 minut. Počet nahlášených případů roste, za uplynulé desetiletí narostl o 57 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám