Hlavní obsah

Čtrnáct obětí víkendových atentátů v Kandaháru

Novinky,
Kandahár

Nedělní atentát v Kandaháru na jihu Afghánistánu si vyžádal životy šesti amerických vojáků a dvou afghánských, uvedl v pondělí Hlas Ameriky. Dosud nebylo známo, zda padlí vojáci NATO byli Američané. K útoku se přihlásilo hnutí Tálibán, které v Kandaháru útočilo už v sobotu. Ve městě si jeho akce o víkendu vyžádaly 14 obětí.

Foto: Ahmad Nadeem, Reuters

Poškozená policejní vozidla po sobotním útoku v Kandaháru

Článek

Podle velitele afghánské armády v Kandaháru Abdula Hámida vjel sebevražedný atentátník s mikrobusem ke vjezdu nově vybudovaného postu mezinárodních sil ISAF zrovna ve chvíli, kdy se odtamtud chystala vyjet na hlídku vozidla NATO. Atentátník u vjezdu odpálil nálože. Zabil osm lidí a zranil neupřesněný počet dalších včetně Američanů.

Už v sobotu v Kandaháru zaútočil Tálibán. Mohutná exploze před sídlem policie si vyžádala životy šesti afghánských policistů, uvedl Reuters.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Síly NATO už v sobotu zabily jednoho z velitelů Tálibánu na východě země. Snažily se dopadnout stínového guvernéra provincie Nangarhár.

Na severu v provincii Kundúz zabily také jednoho bojovníka při snaze dopadnout velitele teroristické organizace v Uzbekistánu.

Reklama

Výběr článků

Načítám