Hlavní obsah

Čínští rodiče našli syna po 32 letech, koupil ho bezdětný pár

Novinky, jem

Naděje umírá poslední. Svědčí o tom případ čínských rodičů, kteří se po dvaatřiceti letech shledali s pohřešovaným synem. Toho v roce 1988 unesli z recepce hotelu ve městě Si-an a na déle než tři desetiletí se po něm slehla zem. Rodiče však po synovi nikdy nepřestali pátrat a nakonec se vytouženého, byť rozpačitého shledání dočkali. V úterý o tom informovala stanice BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rodiče se po 32 letech setkali se svým uneseným synemVideo: Reuters

 
Článek

Pohřešovaný chlapec byl unesen 17. října 1988 krátce poté, co ho otec ve městě Si-an v provincii Šen-si ve střední Číně vyzvedl ze školky. Hoch si po cestě stěžoval, že má žízeň, a otec zašel pro vodu na recepci hotelu. I tak krátká chvíle stačila, aby o chlapce na 32 let přišel.

Teprve před pár dny vyšlo najevo, že dítě před lety unesli obchodníci s lidmi a jednomu bezdětnému páru ho prodali za 6 tisíc juanů, což v přepočtu podle nynějšího kurzu odpovídá asi 21 tisícům korun. Než byl Mao Jin o 32 let později a tisíc kilometrů dál v provincii S'-čchuan vypátrán, jeho matka stihla rozeslat více než sto tisíc letáků a zmobilizovala desítky tisíc lidí v deseti čínských provinciích.

Průlom v případu pohřešovaného mladíka nastal v dubnu letošního roku, kdy policie dostala anonymní tip od veřejnosti. Nařízené testy DNA podezření potvrdily a 34letý muž, který vyrůstal s novou identitou Ku Ning-ning, byl vyrozuměn. Pravda ho zaskočila, nicméně slíbil, že se s rodiči setká, a svůj slib dodržel. V pondělí rodiče se znovunalezeným synem společně vystoupili na tiskové konferenci.

Matka pátrala na plný úvazek

Matka uneseného chlapce Li Ťing-č' se pátrání po uneseném dítěti věnovala na plný úvazek. Dala kvůli tomu i výpověď v práci. V roce 2007 navíc založila organizaci, která se věnuje pomoci rodičům, jež stihl stejný osud. Podle čínských médií, na která se odkazuje BBC, už organizace pomohla vypátrat 29 ztracených dětí.

Shledání po 32 letech

Reklama

Výběr článků

Načítám