Hlavní obsah

Čínské děti tajemně umírají po očkování proti žloutence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Na osm stoupl počet dětí, které v Číně zemřely po očkování proti žloutence typu B, uvedla BBC s odvoláním na agenturu Nová Čína. V pondělí zemřel v neděli narozený novorozenec v provincii S´čchuan ani ne 24 hodin po očkování proti hepatitidě.

Foto: ČTK/AP

Čínská babička utěšuje vnouče zotavující se z prudké reakce po očkování.

Článek

Čínští zdravotničtí experti zaznamenali v poslední době několik úmrtí dětí po očkování proti žloutence, které je součástí čínského zdravotního programu. Čtyři oběti jsou z Kuang-tungu, dvě z Chubnanu a další ze S´čchunau, z něhož je i poslední oběť, která zemřela do 24 hodin po vakcinaci. Několik dalších dětí mělo po očkování prudkou reakci na vakcínu.

Foto: ČTK/AP

Čínští zdravotníci u dítěte zotavujícího se z prudké reakce na očkování proti žloutence.

Experti se původně domnívali, že na vině je vadná vakcína od společnosti BioKangtai z Šen-čchenu. Její použití proto zakázali. Poslední oběť zemřela, i když dostala očkovací látku od jiného výrobce.

Podle BBC je mnoho Číňanů velmi skeptických k zdravotnickým programům, protože úřady tajily řadu problémů, zejména v době epidemie SARS, a relativně pozdě oznamovaly i první případy ptačí chřipky.

Reklama

Výběr článků

Načítám