Hlavní obsah

Chilští záchranáři hledají u andské sopky Čecha a Italku

Aktualizováno

Po Čechovi a Italce pátrají chilští záchranáři u andské sopky Quetrupillan. Dvojice turistů se údajně dostala do potíží a pomocí satelitního telefonu zavolala o pomoc, uvedla na svých internetových stránkách BBC.

Článek

Dvojice turistů, která do místního národního parku vstoupila v pondělí, plánovala pětidenní pochod po zdejší stezce. Kvůli problémům, jejichž povahu BBC neupřesnila, zavolala dvojice na pohotovostní číslo záchranářům do amerického Texasu a informovala je o své poloze. Američané pak kontaktovali své chilské kolegy.

Pátrání po českém občanovi potvrdila tajemnice velvyslanectví České republiky v Chile Kamila Hrabáková, jež však k případu nemá žádné bližší informace.

Hledání Čecha a Italky, kteří se pravděpodobně nacházejí na jižní straně sopky, zatím záchranářům ztěžuje nepříznivé počasí. U vulkánu, ležícího nedaleko hranic s Argentinou, totiž sněží.

Sopka Quetrupillan, vysoká 2360 metrů, se nachází ve středním Chile poblíž města Pucón a je oblíbeným cílem dobrodružněji založených turistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám