Hlavní obsah

Cesta za rozkvetlými slivoněmi skončila tragicky, autobus se převrátil

Tchaj-pej

Na 33 stoupl v úterý počet obětí nehody autobusu, který havaroval nedaleko tchajwanského hlavního města Tchaj-peje, uvedl v úterý web Taiwan News. Při havárii se autobus dostal mimo silnici a na svahu se mu utrhla střecha.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda autobusu na tchajwanské dálnici si vyžádala nejméně 33 obětíVideo: Reuters

 
Článek

Na místě zahynulo 28 lidí, uvedli hasiči podle webu Focus Taiwan. Dalších 16 jich bylo převezeno do nemocnic, tam pět osob podlehlo zraněním. Oběti jsou ve věku mezi 21 a 68 lety, většinou starší padesáti let. Hospitalizováno je nadále jedenáct lidí.

Je to nejhorší silniční nehoda v historii ostrova. Loni v červenci zemřelo 25 čínských turistů, když jejich autobus začal hořet.

Autobus s turisty se vracel z jednodenního výletu do oblasti farmy Wuling, kam se lidé jeli podívat na rozkvétající slivoně. Příčina nehody není známa, na vině ale mohla být příliš vysoká rychlost. Přispět k ní mohla také únava, řidič, který zahynul, seděl za volantem 14 hodin.

Společnost Iris Travel Agency se hájí, že šofér měl před cestou 24hodinové volno. Jeho dcera uvedla, že od začátku nového lunárního roku měl jen jeden den volna. Pro firmu pracoval pět let a každý den odcházel do práce mezi pátou a šestou ráno a domů se vracel mezi desátou jedenáctou večer.

V den, kdy měl volno, přišel domů až v osm hodin ráno a odpoledne šel zkontrolovat autobus. Ačkoliv mu bylo devatenáct let, technickou kontrolou prošel, údajně měl některá sedadla přidrátovaná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám