Hlavní obsah

Bezpilotní letoun zabil v Pákistánu britskou dvojici

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn/Islámábád

Při nedělním náletu bezpilotního letadla na severozápad Pákistánu zahynuli i dva Britové, kteří konvertovali k islámu. Uvedl to ve čtvrtek list Daily Telegraph s tím, že jde o konvertity, kteří se přidali k teroristům.

Foto: Profimedia.cz

Bezpilotní letoun Predator

Článek

Staršímu, který přijal muslimské jméno Abú Bakr, bylo 48 let, mladšímu Masúrovi Ahmadovi 25 let. Jeli u města Datta Khál v autě se dvěma dalšími islámskými radikály. Podle Telegraphu se jeden z nich původně jmenoval Steve.

Pokud se skutečně potvrdí jejich identita, budou to první bílí britští konvertité, kteří byli zabiti raketou hellfire vypálenou z amerického bezpilotního letadla na území Pákistánu.

Už v září při útoku amerického bezpilotního letadla zahynul jeden britský občan Abdul Džabbár, ale ten byl původem z Asie.

V Pákistánu působí a cvičí se několik desítek Britů, kteří se přidali k muslimským radikálům. [celá zpráva]

V září, kdy se zintenzivnily nálety kvůli možné teroristické hrozbě, bylo podniknuto 25 podobných útoků, při nichž zahynulo 50 lidí. [celá zpráva]

USA tyto nálety nikdy nepotvrdily, nekomentují je, ale v oblasti nepůsobí armáda žádné jiné země s tímto vybavením.

Reklama

Výběr článků

Načítám