Hlavní obsah

Bez výsledku. Pátrání po zmizelém boeingu na mořské hladině skončilo

– Perth • Aktualizováno

Pátrání po troskách zmizelého malajsijského Boeingu 777 na hladině Indického oceánu skončilo, oznámila ve středu Austrálie. Nyní se hledání soustředí na mořské dno.

Foto: Tomasz Bartkowiak, Reuters

Zmizelý Boeing 777 Malaysian Airlines na archívním snímku.

Článek

Hledání ukončila letadla i většina lodí v oblasti západně od pobřeží Austrálie. Boeing s 239 lidmi na palubě zmizel 8. března cestou z Kuala Lumpuru do Pekingu. Z neznámých důvodů se podle vyšetřovatelů stočil na jih.

Pátrači v minulých týdnech opakovaně zaznamenali signály podobné těm, které vysílají černé skříňky v letadlech. Nepodařilo se je však najít a jejich baterie jsou už vybité. Po boeingu pátraly týmy z osmi zemí na ploše 4,5 miliónu kilometrů čtverečních oceánu. Navzdory dosavadním neúspěchům však úřady trvají na tom, že hledání se soustřeďuje na správnou oblast.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po troskách ztraceného boeingu pátrá miniponorka Bluefin 21Video: Reuters

Hledání se od nynějška soustředí na průzkum mořského dna. Rozšíření podmořského pátrání oznámil již v pondělí australský premiér Tony Abbott. Na mořském dně dosud pátrala americká ponorka Bluefin 21, rovněž ale bezvýsledně. Bude v akci pokračovat společně s dalšími technologiemi. Nová fáze hledání může podle Abbotta trvat šest až osm měsíců.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám