Hlavní obsah

Bangladéš stíhá pohraničníky, kteří zabili 140 důstojníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DHÁKA

Vzpoura pohraničníků kvůli nízkým platům si minulý týden v Bangladéši vyžádala na 140 životů důstojníků pohraniční stráže a dvaceti civilistů. V souvislosti se vzpourou bylo obviněno na 1000 pohraničníků. Vláda požádala o pomoc při vyšetřování vzpoury FBI a Scotland Yard.

Foto: Andrew Biraj , Reuters

Vzbouřenci zničený pokoj velitele bangladéšských pohraničníků

Článek

Podle nedělního sdělení vlády je v souvislosti se vzpourou zadržováno ve vazbě 700 pohraničníků z BDR. Ti se vzbouřili ve středu kvůli malým platům na nejvyšším velitelství pohraničníků v Dháce, kde zajali své velitele a asi 140 jich zabili.

Zatím byla nalezena těla 70 zavražděných důstojníků, mnohá byla zohavena. Dalších 70 těl bylo spáleno, nebo byla naházena do rychle proudících vod kanálů. Zabity byly také ženy důstojníků. Proti vzpouře pohraničníků, kteří jsou v Bangladéši samostatnou ozbrojenou složkou, zasáhli vojáci z jednotky rychlého nasazení.

Vláda původně slíbila amnestii všem pohraničníkům, kteří se nepodíleli na masakrech. Nyní jsou však pohraničníci obviněni ze spiknutí s cílem vraždit důstojníky a civilisty, z použití zbraní a výbušnin, z vyvolání paniky, z rabování a z pokusu ukrýt mrtvá těla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám