Hlavní obsah

Assange chce do australského senátu. Nasadil si paruku a zazpíval na kameru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Canberra

Zakladatel serveru WikiLeaks, Australan Julian Assange nahrál před blížícími se australskými parlamentními volbami videoklip. V něm s blonďatou parukou ztvárňuje jednu z australských pěveckých legend. Assange se v hlasování uchází o místo zákonodárce v australském senátu. Informovala o tom v úterý agentura AP.

Julian Assange natočil parodii na slavný hit jako předvolební spot

 
Článek

Video vzniklo na ekvádorském velvyslanectví v Londýně, kde Assange v současné době pobývá ve snaze vyhnout se vydání do Švédska. Assange kandiduje ve volbách v australském státě Viktorie a také jeho nově založená politická strana nese název WikiLeaks.

Obvykle vážný Assange, v retro oblečení a paruce, si v klipu zazpíval popový hit You're the Voice australského zpěváka Johna Farnhama z roku 1986. Slova songu byla ale pozměněna tak, aby sdělovala poselství serveru WikiLeaks.

Foto: ČTK/AP

Julian Assange jako popový zpěvák

Nahrávka byla zveřejněna v pondělí na australské webové stránce zaměřující se na politickou satiru Juice Rap News.

Související témata

Foto: Andrew Winning , Reuters

Zakladatel WikiLeaks Julian Assange

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Video také zesměšňuje nejznámější osobnosti australské politické scény - stávajícího premiéra Kevina Rudda, jeho předchůdkyni a sokyni v Australské labouristické straně Julii Gillardovou a opozičního šéfa Tonyho Abbotta, který v poslední době proslul řadou nepodařených výroků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám