Hlavní obsah

Američanky se fotily nahé v Angkoru, skončily ve vězení

Kambodžské úřady zadržely dvojici Američanek, které se navzájem fotily ve slavném historickém komplexu Angkor zapsaném na seznamu světového dědictví UNESCO. Sestry Adamsovy si na místě pořizovaly snímky, na kterých byly svlečené, uvedla v sobotu agentura AFP s odvoláním na místní úřady.

Foto: Profimedia.cz

Chrám Angkor Wat

Článek

Dvaadvacetiletou Lindsey Adamsovou a její o dva roky mladší sestru Leslie kambodžské úřady přistihly v pátek, když se fotily v chrámu Preah Khan, který je součástí historického komplexu.

„Obě turistky přiznaly, že udělaly chybu, když si pořizovaly fotografie, na kterých byly obnažené,“ uvádí prohlášení kambodžských úřadů. Podle úřadu, který spravuje komplex Angkor, je jejich čin hrubě urážlivý, protože místo je považované za posvátné.

„Možná nevěděly, že Angkor je svaté místo. Ale jejich nepatřičný čin se dotkl posvátnosti toho místa,“ řekla Chau Sun Keryaová z vládní agentury, která se o Angkor stará.

Policie obě mladé ženy vyslýchala. „Stáhly si kalhoty ke kolenům a fotily si svá pozadí,“ dodal policejní vyšetřovatel Keat Bunthan. Řekl ale, že zatím není jasné, z čeho konkrétně budou sestry obviněné.

Není to jediný takový případ, který se v Angkoru v poslední době objevil. Minulý týden kambodžské úřady zadržely trojici francouzských turistů, kteří se nazí fotografovali v jiném chrámu. Ze země byli vyhoštěni a dostali půlroční podmíněný trest vězení za veřejné obnažování a výrobu pornografie.

Angkor je jedna z nejznámějších archeologických památek jihovýchodní Asie. V době od 9. do 15. století byl hlavním sídlem khmerské říše. V Kambodži je nejnavštěvovanějším turistickým místem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám