Hlavní obsah

Afghánští povstalci vzali na jihu země útokem vládní budovy

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul
Aktualizováno

Sedm sebevražedných útočníků a několik dalších radikálů udeřilo ve středu na vládní budovy ve městě Zarandž na jihovýchodě Afghánistánu. Zahynuli nejméně tři policisté a zabita byla také jedna členka rady, uvedl server BBC.

Foto: Wahdat , Reuters

Bojovníci Tálibánu

Článek

Skupina podnikla několik koordinovaných útoků na budovy okolo úřadu guvernéra. Pokusila se i prorazit bránu pomocí toyoty plné výbušnin.

Nato se strhla přestřelka mezi povstalci a bezpečnostními silami. Bojovalo se na pěti až šesti místech včetně okolí budovy soudu. V přestřelce se nakonec podařilo zabít devět útočníků. Kromě nich zemřel nejméně jeden úředník a tři až pět policistů. Nevylučují se ani civilní oběti. Zraněno bylo patnáct zasahujících policistů.

K útoku se podle agentury Reuters přihlásilo hnutí Tálibán. Provincie Nímróz u íránských hranic je považována za jeho druhou baštu hned po Kandaháru.

Město Zarandž podobný útok zažilo v polovině dubna. Dva sebevražední atentátníci se tehdy pokusili zabít afghánského ministra pro návrat uprchlíků Abdula Karíma Barahovího. U ministrovy rezidence je odhalili strážci. Jednoho zlikvidovali, druhý se odpálil a zabil tři osoby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám