Hlavní obsah

Afghánec zastřelil dceru, která utekla manželovi s jiným mužem

Střelou do hlavy, břicha a pasu před více než 300 přihlížejícími vesničany zastřelil afghánský otec svou dceru, matku dvou dětí. Chtěl tak očistit rodinnou čest, kterou podle něj zhruba dvacetiletá Halima pošpinila, když utekla manželovi se svým bratrancem, napsala agentura AFP. Aby ženu zabil, mu prý poradil duchovní spojený s hnutím Tálibán.

Foto: Mohamed al-Sayaghi, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Policie v provincii Badghís na severozápadě Afghánistánu uvedla, že Halima utekla se svým bratrancem v době, kdy její manžel odjel pracovat do Íránu. Otec se poté obrátil pro radu k duchovním napojeným na radikální hnutí Tálibán.

"Lidi v mešitě a vesnici si z něj utahovali, že jeho dcera utekla," řekl šéf provinční policie Šarafuddín Šaraf. "Klerik, který vede místní madrásu (náboženskou školu), mu řekl, že musí být potrestána smrtí a měla by být zabita na veřejnosti. Otec dceru našel ve 30 kilometrů vzdálené vesnici a zastřelil ji třemi ranami, jak mu duchovní nařídili. My na místo dorazili o dva dny později, ale on i celá rodina už utekli," dodal Šaraf.

Co se stalo s bratrancem, s nímž dívka utekla, není známo. Její manžel s vraždou údajně nesouhlasil a snažil se vrátit z Íránu, než bude jeho žena zabita.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám