Hlavní obsah

Neznámý útočník začal střílet před diskotékou v Melbourne, jeden člověk nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jeden člověk přišel o život a nejméně tři další lidé utrpěli zranění při střelbě před nočním klubem v australském městě Melbourne. Jeden ze zraněných je v nemocnici v kritickém stavu. Pachatel pravděpodobně střílel z projíždějícího auta. Informoval o tom list The Sydney Morning Herald.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Neznámý útočník začal střílet před diskotékou v MelbourneVideo: AP

 
Článek

K incidentu došlo kolem třetí hodiny ranní místního času před známým nočním klubem Love Machine. Do nemocnice byli převezeni dva zranění v kritickém stavu, z nichž jeden následně zemřel.

Australská média uvedla, že pachatel patrně útočil z projíždějícího černého vozu Porsche Cayenne, který byl kradený. Motiv činu není známý, podle deníku The Sydney Morning Herald se ale zakázaný motorkářský gang v minulosti snažil majitele nočního klubu vydírat. Zranění utrpěli mimo jiné dva členové ostrahy klubu, z nichž jednoho střelec zasáhl do obličeje.

„Vyšetřovatelé se domnívají, že střelba si kolem 3:20 místního času (v sobotu v 19:20 SELČ) vyžádala množství zraněných u východu z diskotéky v blízkosti Little Chapel Street a Malvern Road,” napsala policie v prohlášení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám