Hlavní obsah

Přepadení vládní budovy v Kábulu nepřežilo 43 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pondělní ozbrojený útok na vládní čtvrť v afghánské metropoli Kábulu si vyžádal nejméně 43 mrtvých, uvedlo v úterý tamní ministerstvo zdravotnictví. Dalších deset lidí bylo zraněno, upřesnila jeho mluvčí dřívější odhady.

Foto: Rahmat Gul, ČTK/AP

Lidé utíkají z místa střetu ozbrojenců a vládních sil v Kábulu

Článek

Byl to jeden z nejkrvavějších atentátů v hlavním městě Afghánistánu od začátku roku. Přichází poté, co se začala šířit oficiálně nepotvrzená informace, že ze země se chystá stáhnout polovina z tam přítomných 14 000 amerických vojáků.

Foto: Rahmat Gul, ČTK/AP

Požár ve vládní budově po útoku ozbrojenců v Kábulu

Ozbrojenci v pondělí napadli komplex budov, kde sídlí afghánské ministerstvo veřejných prací a ministerstvo práce a sociálních věcí. Zhruba sedm hodin v nich drželi asi 350 rukojmí. Většina mrtvých jsou civilisté a k útoku se zatím nikdo nepřihlásil, uvedla agentura AFP.

Podle přítomných novinářů se z místa ozývaly četné výbuchy a nad komplexem, nad nímž létaly dvě vojenské helikoptéry, se vznášel velký černý dým. Afghánské bezpečnostní složky tři ze čtyř útočníků zabili, čtvrtý sebevražedný atentátník zahynul sám v autě, v němž byla umístěna bomba a které útok odstartovalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám