Hlavní obsah

Útok v australském Melbourne. Dva mrtví a dva zranění, svědci slyšeli výbuch

– Melbourne • Aktualizováno

V australském Melbourne na rušné ulici Bourke zaútočil v pátek pachatel na lidi a zřejmě i na policisty, uvedla agentura Nine News. Na místě je podle policie jeden mrtvý a dva zranění. Útočník byl postřelen a v kritickém stavu převezen do nemocnice, kde později podlehl svým zraněním, uvedla policie. Případ se vyšetřuje jako teroristický čin. Důvody i průběh útoku jsou nejasné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při útoku v Melbourne zemřel jeden člověkVideo: Reuters

 
Článek

Incident se odehrál na rušné nákupní ulici v pátek odpoledne místního času, kdy končila pracovní doba. Policisté byli původně přivoláni na místo kvůli hořícímu vozu.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Útočník jednoho člověka zabil a dva zranil. Policie ho postřelila, muž později zraněním podlehl.

Na policisty, kteří dorazili na místo, zaútočil muž nožem. To potvrzuje videozáznam z mobilu. Na něm je zachycen muž, jak se pokouší bodat do lidí. Jeden se ho pokusil zastavit nákupním vozíkem. Muž se pak s nožem vrhl na policisty.

Proč útočil, zatím není jasné.

Pachatel podle policie jel dodávkou proti obchodnímu domu. Svědci podle serveru The Age tvrdí, že slyšeli explozi. Jeden, který poblíž místa útoku nakupoval, uvedl, že viděl muže, jak utíká, a podle jeho slov měl něco hodit do vozu. Svědek to považoval za bombu. Původně si myslel, že muž spěchá, aby stihl tramvaj. Vzápětí se ale ozvala exploze a místo zaplnili policisté.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Pohled na místo incidentu v asutralském Melbourne.

„Byla jsem na trhu, když se rozpoutalo peklo,“ uvedla Sarah Krugová. Myslela si, že se auto snaží přejet lidi na chodníku. „Nevěděla jsem, co se děje, nastal chaos, křik a panika,“ popsala situaci.

„Policisté střelili muže do hrudníku. Nyní je v kritickém stavu a je v nemocnici, kde je střežen,” sdělil mluvčí. Později potvrdil, že muž v nemocnici zemřel.

Mluvčí vyzval všechny svědky incidentu, aby se přihlásili policii, a pokud mají fotografie nebo videa, aby je policii poskytli.

Oblast je uzavřená a lidé by se jí měli vyhýbat. Incident se stal na stejné ulici, kde loni v lednu najel řidič autem do chodců. Zabil šest a zranil asi 30 lidí. O terorismus tehdy nešlo, pachatel trpěl psychickou poruchou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám