Hlavní obsah

Na ženu s dítětem v JAR zaútočila žirafa, oba jsou v kritickém stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětatřicetiletá americká vědkyně Katy Williamsová a její tříletý syn Finn bojují o život poté, co je v pondělí v jihoafrické přírodní rezervaci nedaleko města Hoedspruit napadla žirafa. Samice sudokopytníka u sebe měla dvouměsíční mládě a údajně cítila nebezpečí. Napadení jsou ve stabilizovaném, ale kritickém stavu, napsal deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K útoku došlo podle Daily Mailu nedaleko jejich domova. Williamsová prováděla v přírodní rezervaci spolu se svým britským manželem Samem vědecký výzkum.

Právě díky Samovi jsou oba naživu. Zrovna se totiž vrátil domů, když na jeho ženu a syna žirafa útočila. Rozzuřené zvíře odehnal a ihned přivolal záchrannou službu.

Zranění obou však byla natolik vážná, že byli převezeni na leteckou základnu a následně transportováni vrtulníky do nemocnice v Johannesburgu.

Williamsová i její syn podstoupili v úterý ráno operaci a byli ve stabilizovaném, ovšem stále kritickém stavu.

Důvodem napadení žirafou byla s největší pravděpodobností skutečnost, že u sebe měla dvouměsíční mládě a jejich přítomnost považovala za potenciální nebezpečí.

Reklama

Výběr článků

Načítám